10 gode ideer til hvordan du kan bruke kantstein

Kantstein er et funksjonelt og anvendelig produkt. Her kommer 10 kreative ideer til hvordan du kan bruke steinen.

Hovedfunksjonen til kantstein er å avgrense og ramme inn, men hvorfor ikke bruke den til andre spennende ting?

 Les også: Slik setter du kantstein

Selv en enkel og pen helle kan ha funksjon som en kantstein.

Benk
På hytta eller hjemme er det fint å utnytte uteplassen til det maksimale. Du kan bygge benker som er vakre og varige i stein. Benkene kan settes opp rundt en bålpanne eller i en hyggelig krok i hagen. Har du utsikt er det nydelig med en benk i stein hvor du kan nyte utsikten. 

Trapp
Skap hyggelige nivåer i hagen og bind dem sammen med trapper. Det kreves god planlegging, men vil vare mye lengre enn en trapp i tre.

Fiskedam
Bygg en fin fiskedam i hagen med kantstein. Hvis du har plass i hagen, og har muligheten til å bygge en fiskedam er kantstein absolutt mulig å bruke. Lag en ramme rundt det svømmende sølvet.

Aaltvedt selger ulike varianter av kantstein. Se produktene her.

Lav mur
Bruk steinene til å danne ulike soner i hagen. Du kan fint bruke steinen til å danne mindre soner som avgrenses med en lav mur. Det er viktig at muren er lav slik at ikke den raser.

Vedstativ
Ønsker du et utendørs vedstativ kan du fint bruke kantstein i bunn og for eksempel snekre eller sveise en ramme som kan holde veden på plass. En fin måte å kombinere ulike materialer på.

Blomsterbed
Ved å bruke kantstein kan du lett skille blomsterbedet fra resten av hagen. Du kan bruke steinene til å lage en ramme inn mot hageflekken eller inn mot grus hvis du har det på tomten. Kantstein kommer i flere farger og typer og kan fint kombineres med det du allerede har i hagen.

Blomstervegg
Bruk kantsteinen som bakgrunn for en vakker blomstervegg. Kontrasten mellom stein og blomster er nydelig.

Urtehage
Lag små avgrensninger på verandaen eller i hagen hvor du kan plante urter til sommerens mange utemiddager, og til den store grillsesongen.

Portstolper
Ønsker du en vakker innkjørsel kan du ta i bruk kantstein å lage portstolper. Skal dette gjøres må steinene mures eller limes med en frostsikker flislim.

Utegrill
Bygger du din egen grill av kantstein kan du selv bestemme utforming og hvor stor den skal være. Du kan tilpasse den det området du har tilgjengelig. Grillen kan brukes året rundt, og holder seg år etter år. 

Se også vårt utvalg av belegningsstein her!