Den ultimate dekorstein-guiden

Slik skaper du et flott uterom med dekorstein.

Dekorstein setter prikken over i’en. Bruk dem i bed, langs husveggen, rundt busker og trær eller for å mykne overgangen mellom steinheller og gressplen. Mulighetene er mange! Med utvalget fra Aaltvedt kan du enkelt sette ditt personlige preg på uterommet. Bland forskjellige farger og finisher, eller hold deg til én variant for et mer stilrent uttrykk.

Dekorstein i alle former og farger

Sortimentet vårt består av dekorstein i mange former og farger, som hvite, grønne, svarte og gule. Noen med glatte overflater, andre tromlede. Steinene er ikke utelukkende dekorative; de er vedlikeholdsfrie, holder seg like fine år etter år, ligger stabilt og hindrer ugress. Dessuten holder de godt på varmen etter at sola har gått ned. Et supert alternativ eller supplement til bark!

Her er noen av våre favoritter:

  • Arctic elvestein, myke og avrundede
  • Arctic hvit tromlet, naturlige og rustikke
  • Norsk kulestein, klassiske og elegante 

Tips! Hvit tromlet dekorstein tar lett farge fra underlaget. Bruk en fiberduk som underlag.

Se vårt utvalg av dekorstein her!

Skap kontraster

Dekorstein er nydelig i kombinasjon med steinheller, treverk, gressplen, vann, grønne planter, frukttrær, bærbusker og blomster. Den harde overflaten står i flott kontrast til frodige vekster og rennende vann. Med små grep kan du gi liv til inngangspartiet og uteplassen – eller fremheve de fineste delene av hagen din. 

Her er flere forslag til hvordan du kan bruke dekorstein:

  • Mellom steinheller og gressplen.
  • Langs hekken.
  • Rundt eller mellom tråkkheller.
  • I små skråninger og langs trapper.
  • I store potter og krukker.
  • I bunnen av lysgraver.

Slik legger du dekorstein

Det er størrelsen på steinen som bestemmer dekningsgrad og dekningsareal. Vi anbefaler alltid å legge en god fiberduk under dekorsteinen. Gravel Fix er et annet produkt som kan gjøre resultatet desto mer stabilt og varig. Det er en type matte laget av resirkulert plast med små rom som dekorsteinen legger seg i.

Beregninger:
1 m3 = ca. 1,7 tonn

1000 kg = ca. 0,6 m3

Tabellen viser hvor mye en 20kg sekk dekker, og hvor mange cm laget med dekorstein bør være, for å dekke grunnen skikkelig, for å forhindre ugress.

StørrelseLagtykkelseAreal
8/12 mm2,4 cm0,5 m2
7/15 mm3 cm0,4 m2
15/25 mm5 cm0,24 m2
24/40 mm8 cm0,15 m2
40/60 mm12 cm0,1 m2

Se også vårt utvalg av belegningsstein og heller!