Fra uferdig uterom til fortryllende oase

Se hvordan Elisabeth Halbjørhus (@pureelisabeth_) skapte helhet, ryddige soner og ferievibber på uteplassen.

Interiør- og motestylist Elisabeth Halbjørhus (32) pusser opp barndomshjemmet sammen med mannen sin. Underveis i prosjektet har hun virkelig fått utløp for den brennende interessen for trender og interiør; en lidenskap hun deler med over 39 000 følgere på Instagram-kontoen @pureelisabeth_. «Et fristed der jeg kan inspirere og bli inspirert», som hun selv sier. Etter seks år med iherdig innsats innendørs, stod endelig uterommet for tur.

Se vårt flotte utvalg av heller til uteplassen her.

Ferievibber

Familien ønsket tydeligere soner for spising, avslapning og rekreasjon. «Vi drømte om å få feriefølelsen like utenfor døren. Samtidig ville vi skape helhet og knytte uteområdet mer sammen.» Med inspirasjon fra Asia og Bali, ispedd en god dose skandinavisk minimalisme, har Elisabeth og mannen forvandlet det uferdige uterommet til en fortyllende oase.

Den gamle belegningssteinen ved verandaen er erstattet med store, beige heller. Fargen står i rolig kontrast til de sorte veggene. Om sommeren, når det bugner av grønne vekster, blir uteplassen rene ferieparadiset. «Jeg elsker de store hellene ved verandadøren. Om sommeren står dørene på vidt gap. Det er bare å tusle rett ut og nyte en kopp kaffe.»

Se vårt flotte utvalg av belegningsstein her.

Ryddige kontraster

Tidligere fikk Elisabeth titt og ofte besøk via verandaen, fordi gjestene ikke oppdaget inngangsdøren på baksiden av huset. «Jeg irriterte meg grønn over et rotete og lite innbydende inngangsparti.» Løsningen ble å legge belegningsstein i hele gårdsplassen og rundt huset mot inngangsdøren.

Steinen avløses av formede bed og singel, noe som gir en fin materialkontrast. «Det er deilig å ikke lenger dra med seg halve gårdsplassen inn i huset. Å få belegningsstein i gårdsplassen og helt inntil inngangspartiet har vært en sann drøm.»

Se også vårt flotte utvalg av støttemur her.

Smart lyssetting

Området på nedsiden av huset er heller ikke til å kjenne igjen, takket være lange eseltrapper med støttemur og blomsterkasse på motsatt side. «Hagebelysning ble et viktig virkemiddel for oss. Lysene i støttemuren lyser opp trappetrinnene og spottene i garasjetaket lyssetter blomsterkassen. Nå skjønner folk hvor de skal gå når de kommer på besøk», ler Elisabeth.

Nå er familien i ferd med å ferdigstille en veranda over flere platåer foran huset. «Samtidig bygger vi pergola og lager en allè fylt med singel og tråkkheller i samme farge som hellene ved verandadøren. På den måten får vi en rød tråd gjennom hele uteområdet.»

Elisabeths uteplass-tips

  • Lag et moodboard med inspirasjon.
  • Finn først ut hva dere ønsker og har behov for. Da er det enklere å skape en rød tråd gjennom hele uterommet.
  • Lite er kjedeligere enn en stor, grønn gressplen. Vi valgte å grave opp halve plenen og lage en forlengelse av verandaen over flere nivåer.