Heller og lykke på uteplassen

Gjør det fint på uteplassen med en solid klassiker. Her gir vi deg tipsene som tar uterommet til nye høyder.

På tide å fornye uteplassen? Heller går aldri av moten, og passer til alt fra ærverdige sveitservillaer til stramme funkisboliger. Bruk dem til å lage en sjarmerende gangsti, en praktisk terrasse eller et innbydende inngangsparti. I seriene fra Aaltvedt kan du velge mellom en rekke farger, former og overflater.

Liker du å ha det stilrent rundt deg, er kvadratiske heller med slette flater et perfekt valg. Vil du sette særpreg på omgivelsene? Miks forskjellige farger og finisher! Heller lar seg også fint kombinere med belegningsstein, brostein, kantstein og treverk. Med andre ord ligger alt til rette for å realisere din drøm av en uteplass.

Hvilke heller passer for deg?  

I seriene fra Aaltvedt finner du alt fra klassiske og tidløse heller til mer lekne varianter. Hvilken modell blir din favoritt? Her er fire av våre mest populære alternativer: 

Cemento er ideelle heller til takterrassen, under pergolaen, rundt bassenget, i trappen eller på verandaen. De keramiske flisene er ekstremt slitesterke, enkle å rengjøre, og er til og med kjøresterke!

Rådhus er en allsidig variant som passer i hagen, oppkjørselen, lysthuset eller som topphelle på støttemur. Steinen er tromlet, og har et rustikt preg.

Helle Supera er den største hella i sortiment med hele 90x90x3cm. Egner seg på takterasser, i drivhus og ellers i gangarealer.

Helle Grå har rene linjer og slette overflater. Hellene passer inn enten du har en gammel sveitservilla eller et minimalistisk hus. De egner seg godt i kombinasjon med belegningsstein og treverk.

Før du bestemmer deg for hvilke heller du skal legge, er det nyttig å tenke gjennom disse faktorene:

 • Skal du kjøre eller parkere biler på underlaget? Da må du velge vår kjøresterke Rådhus-helle, eller gå for en klassisk rektangulær belegningsstein.
 • Ta hensyn til fargen og stilen på huset ditt. Når formen og utførelsen på hellene harmonerer med boligen din, får du et helhetlig uttrykk.
 • Skal hellene legges på en terrasse med grilling og matservering, eller blir gårdsplassen lett utsatt for oljesøl? Se etter varianter som er impregnerte eller poretette, for eksempel Helle Cemento.

Se vårt flotte utvalg av heller her.

Lek deg til en lekker uteplass

Å mikse betongheller med andre materialer er snarveien til en mer spennende uteplass. Eksempelvis kan kombinasjonen av heller og treverk løses på utallige måter. Ved å la steinheller og terrassebord ligge side om side, får du et slags «rom i rommet». Formålet er å bryte opp store flater og skape et mer variert uttrykk i hagen, på terrassen eller rundt bassenget i hagen.

Det finnes også andre grep du kan ta for å lage elegante soner i utemiljøet:

 • Legg steinheller ned til hageporten, blomsterbedet eller bort til drivhuset. Ikke bare er de pene å se på, de tørker også raskere enn gress, og hjelper deg å unngå slitasje på plenen.
 • Kombinasjonen av heller, grønt gress og fargerike blomster er en sikker vinner. Lag gjerne et klart skille mellom gress og bed ved å legge hellene kant i kant med gresset.
 • I utvalget fra Aaltvedt finner du også støttemur og kantstein, som sammen med heller eller belegningsstein kan skape spennende effekter i uterommet.
 • Enkle heller løfter fram eksteriør og grøntarealer, mens de mer «vågale» variantene setter sitt et særegent preg på omgivelsene. Tenk over hvilken rolle du vil at steinen skal spille i landskapet. 

Heller du mot heller? Bli overbevist

 • Resultatet blir pent, krever lite vedlikehold og er enkelt å rengjøre.
 • Heller er svært holdbare og tåler å bli brukt.
 • Heller kan fint kombineres med andre materialer. Mulighetene er nærmest uendelige.
 • Du skaper enkelt et personlig uttrykk ved å mikse ulike design og farger.

Vi har også et stort utvalg av belegningsstein. Se mer her!