Hvorfor velge belegningsstein?

Det er mange gode grunner til å velge belegningsstein. Den har lang levetid,  har enkelt vedlikehold , er miljøvennlig og skaper en deilig og lun varme på fine solskinnsdager.

Belegningsstein er en glimrende måte å pynte opp hageområdet eller innkjørselen din. Steinene er praktiske og imponerende slitesterke. Belegningsstein er et av de mest brukte produktene til uteområdene. Bare kreativiteten din setter en stopper for hvordan din uteplass kan utformes. Skal du kjøre eller parkere bil på underlaget, bør du velge belegningsstein.

Belegningssteinen fra Aaltvedt blir laget i Norge, og er miljøsertifisert som et ECOproduct 

Se vårt flotte utvalg av belegningsstein her.

Derfor skal du velge belegningsstein:

  • God holdbarhet
  • Enkel å legge
  • Øker verdien på eiendommen
  • Miljøvennlig
  • Lett vedlikehold 

I denne artikkelen forklarer vi deg hvorfor det er lurt å velge belegningsstein.

Miljøvennlig

Velger du å legge belegningsstein fremfor asfalt er dette mye mer miljøvennlig.

Betong er nesten et helt naturlig produkt som består av grus, sand, sement og vann. Dette produktet er mer klimavennlig enn asfalt som inneholder olje.

Aaltvedt lager betongproduktene av kortreiste råvarer i fabrikken vår på Vold i Skien. Dette betyr mindre transport og dermed mindre CO2.

Skap et vakkert utemiljø med belegningsstein. Les mer her.

Lang holdbarhet

I en hektisk hverdag, er det mange som ønsker mindre vedlikeholdsarbeid rundt huset. Produkter som krever mindre vedlikehold og som har lang holdbarhet blir mer og mer populært. Derfor kan du trygt velge belegningsstein som har en holdbarhet opp mot 50 år. Asfalten derimot har en levetid på 20-25 år. 

Enkel å legge 

Belegningsstein er rask og enkel å legge dersom du har gode grunnforhold. Men det lønner seg å planlegge godt før du går i gang. Godt grunnarbeid er halve jobben.

Har du områder som ekstra vanskelige som leire eller myr vil vi anbefale å bruke fagfolk med ekspertise.

Aaltvedt kan hjelpe deg med det. post@aaltvedt.no 

Har steinen godt underlag vil også levetiden øke.

Hever verdien på boligen

Førsteinntrykket har alt å si når du skal se en bolig for første gang. Jo mer innbydende et inngangsparti er, jo bedre inntrykk har en potensiell kjøper. Generelt vil en velstelt og flott uteplass heve helhetsinntrykket.

Enkelt vedlikehold

Hvem drømmer vel ikke om en uteplass eller innkjørsel man ikke trenger å styre med hvert år? Belegningsstein krever kun lett vedlikehold, og er enkel å rengjøre. De er også enkle å holde fri for snø på vinteren.

For å få en varig og vakker uteplass er det viktig at du fuger mellom steinene. Det vanligste er å bruke fugesand. Da ligger steinene stabilt, og dette er viktig for lang levetid. Fugingen bør gjentas jevnlig, gjerne en gang i året eller når du ser det er behov. En god fugesand gjør vedlikeholdet så enkelt som det kan bli, gjerne med Top Lock fugesand, som gir en hard fuge.

Se vårt flotte utvalg av fugesand til uteplassen her.

Går aldri av moten 

Velger du belegningsstein går du for et klassisk og tidløst utseende. De går aldri av moten. De passer til alt fra ærverdige sveitservillaer til flotte funkisboliger. Bruk dem til å lage en sjarmerende gangsti, en praktisk terrasse, en koselig peis eller et innbydende bedd.

Belegningsstein finnes i en rekke ulike formater og farger og kan varieres i det uendelige. Du kan lage et uttrykk som passer til ditt hus.

Belegningsstein trenger ikke bare brukes som underlag, utegulv og belegg, du kan også lage blomsterkasser, sittebenker, bålplass, trapper og murer. Er du kreativ er det gode muligheter for å skape store variasjoner i uteområdet ditt. Du kan dele inn uteområdet i ulike soner, og leke deg med farger og mønstre. Kun kreativiteten setter en stopper.

Se hvordan du legger belegningsstein på videoen under eller les artikkelen.

Se også vårt flotte utvalg av heller til uteplassen her.