Nå lønner det seg å legge stein!

Drømmer du om et steinlagt uterom, men tenker at det får vente til neste sommer? Da bør du lese dette. 

Klar for et solid og tilnærmet vedlikeholdsfritt uterom? Da er det ingen grunn til å sitte på gjerdet. Heller og belegningsstein fra Aaltvedt kan legges så lenge det er bart og frostfritt – én av de mange fordelene ved betongprodukter.

Hvorfor høsten? 

Høsten er en undervurdert årstid for oppussing. Nå lønner det seg å legge stein. Det er mildt i været, men ikke for varmt. Mange anleggsgartnere og håndverkere har mindre å gjøre. Lageret av betongprodukter fylles opp etter vårens storinnrykk. Leveringen går raskere.

Og ikke minst: gjør du jobben nå, er det nye uterommet klart til neste sesong. Hva er vel bedre enn å nyte sommerdagene på uteplassen, fremfor å pusse opp? Velger du å gjennomføre prosjektet i høst, kan det bety større valgfrihet og raskere gjennomføring. Kanskje rekker du til og med å tilbringe sensommeren på nytt underlag!

Se også: Se vårt store utvalg av forskalingsblokk

En steinbra investering

Heller og belegningsstein fra Aaltvedt er utvilsomt en god investering. Enten du pusser opp om våren eller høsten, er du garantert et resultat som varer i årevis. Betongproduktene våre lages av lokale råvarer fra Grenland. De er slitesterke, rimelige, og enkle å legge.

Heller og belegningsstein kommer i mange forskjellige farger og former. Så husk: du må ikke velge det samme som naboen. Gå for en stein som står i stil med boligen din og omgivelsene forøvrig. Da får du et mer helhetlig resultat. 

Samtidig er det ikke bare estetikk som er avgjørende. Skal du kjøre eller parkere bil på underlaget, bør du velge belegningsstein eller en kjøresterk helle. Er uteplassen et sted hvor det er fare for olje- eller matsøl? Vær ekstra nøye med etterarbeid og vedlikehold.

Belysning og dekorstein 

Lun og stemningsfull belysning hever inntrykket på uteplassen ytterligere. Husk at det lønner seg å få på plass hagelys samtidig som du legger stein.

Både innfelte lys, spotlights og søyler er enkle å montere selv. Du trenger bare en transformator, kabel og lamper fra Aaltvedt. Ikke glem å legge en god plan før du setter i gang; skiss opp hvor lysene skal stå. 

Og du? Dekorstein er prikken over i’en og mye brukt i hagedesign. Her kan du mikse og matche av hjertets lyst.

Heller eller belegningsstein? 

Har du latt deg inspirere til å gå i gang med oppussingen av uterommet i høst? Her får du en pekepinn på om du bør gå for belegningsstein eller heller. Sliter du med å velge, kan du fint kombinere flere varianter og materialer. Eksempelvis er betong og tre en trendy favoritt. 

Belegningsstein gir et flott uterom i mange tiår fremover. Våre norskproduserte varianter passer perfekt i oppkjørselen, på terrassen eller i hagen. De er kjøresterke, vakre å se på og enkle å rengjøre.

Heller går aldri av moten. De passer til alt fra ærverdige sveitservillaer til stramme funkisboliger. Bruk dem til å lage en sjarmerende gangsti, en praktisk terrasse eller et innbydende inngangsparti.

Se vårt utvalg av heller og belegningsstein!