Slik bruker du belegningsstein

Med belegningsstein blir uteplassen vakker og varig. Her viser vi deg hvordan du skaper et gjennomført uterom med enkle grep. 

Drømmer du om en fin uteplass til sommeren? Belegningsstein passer perfekt i oppkjørselen eller inngangspartiet, på terrassen eller i hagen. Du kan velge mellom mange farger og former! Belegningssteinen fra Aaltvedt blir laget i Norge, og er sertifisert som et miljøvennlig ECOproduct.

Aaltvedt Allé gråmix belegningsstein

Vår betongstein er like vakker som den er praktisk: holdbar, tilnærmet vedlikeholdsfri og enkel å holde ren. I denne artikkelen viser vi deg hvordan du kan skape en uteplass som harmonerer med boligen din så vel som landskapet rundt.

Se vårt flotte utvalg av belegningsstein her.

Lag en lekker uteplass

Belegningsstein gjør det enkelt å sette ditt personlige preg på terrassen, hageflekken eller oppkjørselen. Prøv deg fram med forskjellige farger og finisher før du bestemmer deg. Et godt tips er å velge en stein som harmonerer med stilen på boligen din.

Ha gjerne denne huskeregelen i bakhodet: en enkel stein skaper et stramt uttrykk, mens en variant med runde kanter gir et mer herskapelig preg. Vi i Aaltvedt har serier for deg som liker det klassisk, moderne eller mer lekent. La oss ta en titt på tre av våre bestselgere: 

Kongsgård er serien for deg som liker klassiske og elegante former. Med sine rene linjer og avrundede kanter, er denne steinen lekker i kombinasjon med heller og produkter i tre. Velg mellom fem farger – fra klassisk grå til dyp brun.

Torg er en rett og stram stein som gir et slett dekke. En moderne klassiker! Den harmonerer perfekt med funkisboliger og hus med stramme linjer. Torg kommer i flere varianter, blant annet en modultype med fire ulike størrelser på pall. 

Rådhus er en bestselgende serie som passer inn i ethvert utemiljø. Den harmonerer med alt fra moderne funkishus til ærverdige villaer. Steinen tromles i produksjonen, kanter og flater blir ujevne og den får et rustikt uttrykk. Velg mellom fire lekre farger!

Aaltvedt Allé er serien for deg som vil ha et herskapelig preg på uteplassen. Den selges i et sett som består av fire farger i forskjellige størrelser. På denne måten kan du skape en unik mønstervariasjon som det garantert ikke finnes maken til i nabolaget.

Se også vårt utvalg av heller og støttemur!

Detaljene som hever inntrykket

Belegningsstein legger selve underlaget for en gjennomført uteplass. Med spennende kontraster og lekre detaljer setter du virkelig prikken over i’en!

Her er noen tips som kan heve inntrykket hjemme hos deg:

  • Med belegningsstein kan du enkelt lage kanter og mønstre som myker opp uttrykket i hagen eller på terrassen. Materialet kan kanskje virke hardt ved første øyekast, men det er fullt mulig å lage vakre variasjoner i landskapet, som buede trapper og stier.
  • En støttemur er både dekorativ og praktisk. Bruk den til å jevne ut høydeforskjellene på tomten, skjerme for innsyn eller skape spennende spill i landskapet. Ta også en titt på våre gabioner, som er fylt med sprengstein eller kulestein. De solide konstruksjonene er enkle å sette opp og kan brukes på mange forskjellige måter, som mur, gjerder eller ren dekorasjon.
  • Når du planlegger uteplassen din, er belysning en viktig faktor. Husk at den påvirker uttrykket i uterommet både tidlig og sent. Våre hagelys setter et delikat og lunt preg på omgivelsene.
  • Bruk dekorstein til å ramme inn blomsterbedet, pynte opp langs husveggen eller lage vakre dekorasjoner i hagen. Kombinasjonen av stein og vann er spesielt lekker. Her kan du velge og vrake i størrelser og en uimotståelig fargepalett.
Torg Aveny Gråmix belegningsstein – 28x21x6cm

Gode tips når du skal legge belegningsstein

  1. Godt grunnarbeid er alfa omega.
  2. Bland stein fra flere paller for å unngå at naturlige fargeforskjeller blir synlige.
  3. Bruk snorer for å få helt rette linjer.
  4. Lag en ytterkant som går i motsatt retning av dekket. Det bryter fint opp, og gjør at den tilpassede kanten blir penere.
  5. Se vår fullstendige guide her eller Youtube her.