Derfor bør du velge Aaltvedt

Heller og belegningsstein er solide valg til uterommet. Få med deg de viktigste fordelene knyttet til holdbarhet, miljø og vedlikehold. 

Der folk skal ferdes og oppholde seg over tid, må underlaget være holdbart og stabilt. Det estetiske bør spille på lag med resten av omgivelsene. Da er heller og belegningsstein fra Aaltvedt solide valg. Du kan trygt si at vår spesialitet er vakre og varige uterom. Vi lager betongprodukter av kortreiste råvarer i fabrikken vår på Vold i Skien. Produktene er holdbare, tilnærmet vedlikeholdsfrie og enkle å rengjøre; i mange tilfeller billigere og mer miljøriktige alternativer enn asfalt og granitt. 

Populære produkter

Heller og belegningsstein blir stadig mer populært på grunn av den imponerende slitestyrken. Med vårt produktutvalg skaper du et utemiljø som spiller på lag med omgivelsene forøvrig. Heller kommer i kvadratiske og rektangulære varianter, i tykkelse fra 5cm til 10cm,  med rene linjer og slette overflater. De passer inn uansett arkitektonisk stil, og pryder allerede mangt et inngangsparti og torg over hele landet. 

Se vårt flotte utvalg av belegningsstein her.

Eco- Product og Breeam poeng

Kravene blir stadig høyere til offentlige uterom. Ikke bare med tanke på estetikk og holdbarhet, men også miljøavtrykk og sirkulærøkonomi. Våre egenproduserte heller er ECO-Product sertifiserte og gir Breeam-poeng. Denne sertifiseringen og dette samarbeidet mellom Grønn Byggallianse og Byggtjeneste skal gjøre det lettere å ta grønne valg i byggeprosessen. Produktene er vurdert etter kategorier som energibelastning, klimagassutslipp og innhold av helse- og miljøfarlige stoffer. 

Se vårt flotte utvalg av heller her.

NOx-reduserende behandling

For å gjøre miljøvalget enda litt enklere, tilbyr vi en overflatebehandling på belegningsstein og heller som reduserer miljøgiften NOx. NOx forurensning kan blant annet føre til luftveissykdommer og sur nedbør. Den klare væsken trekker ned i og binder seg til betongen. Det naturlige virkestoffet titandioksid blir aktivisert ved hjelp av UV-stråler fra solen, og NOx i luften blir til salt som vaskes bort med regnet. Behandlingen renser luften og minsker risikoen for sykdommer. Bra for folk og bra for miljøet!

Målet med permeable dekker er blant annet å: 

  • Redusere flomfare.
  • Hindre skader på bygninger og infrastruktur.
  • Redusere kostnader i overvannsanlegg som sluk, kummer, rør og magasiner.
  • Redusere forurensningen i vassdrag.